В Угорщині націоналістів

В Угорщині націоналістів "Йоббік" оштрафували на $1,2 млн за критику уряду

Укрінформ
Державне ревізійне управління Угорщини оштрафувало головну націоналістичну опозиційну партію "Йоббік" на $1,29 млн за антиурядову рекламну кампанію, профінансовану противником прем'єр-міністра Віктора Орбана.

Про це повідомляє Reuters.

"Партію оштрафовано за проведення рекламної кампанії за цінами, нижчими від ринкових", - йдеться у повідомленні.

Державне ревізійне управління країни дало радикалам 15 днів, щоб сплатити штраф, що дорівнює ціновій перевазі, яку незаконно отримала партія для кампанії, в рамках якої звинувачують Орбана та деяких його соратників у корупції.

Зазначається, що сума штрафу становить більше двох третин щорічних державних субсидій партії "Йоббік" (475,8 млн форинтів).

Читайте також: Провокацію в Будапешті щодо Закарпаття організовує праворадикальна партія «Йоббік»

Субсидії "Йоббік" також мають бути скорочені на таку ж суму, як і штраф, повідомили в Державному ревізійному управлінні.

У свою чергу у партії заявили, що таке стягнення може зашкодити їхній виборчій кампанії.

Як зазначається, партія використовувала рекламні щити, що належить магнату Лайошу Сімічці, колишньому союзнику Орбана, який відтоді став прибічником ультраправих.

Партія "Йоббік" отримала державні кошти на суму близько мільярда форинтів у 2015 і 2016 роках. У Державному ревізійному управлінні наголошують, що фінансові операції партії за цей період не були достатньо прозорими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-