Заступник Генсека ООН сьогодні летить у Сирію з візитом

Заступник Генсека ООН сьогодні летить у Сирію з візитом

Укрінформ
Заступник Генерального секретаря ООН, координатор надзвичайної допомоги Марк Локок у вівторок, 9 січня, розпочне триденний візит до Сирії.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

«У ході поїздки Локок оцінить масштаби гуманітарних потреб у Сирії і обговорить питання доставки допомоги», - йдеться в повідомленні.

За словами прес-секретаря ООН Стефана Дюжаррика, більше 13 мільйонів сирійців потребують захисту.

«Сирія переживає сьому зиму війни. Більше 13 мільйонів сирійців потребують захисту, їм не вистачає предметів першої необхідності. І якщо в ряді регіонів країни військові дії призупинені, то в інших-відбувається їх активізація», - заявив Дюжаррик на брифінгу в Нью-Йорку.

Читайте також: Росіяни заявили, що їхні авіабази в Сирії атакували дрони

Він наголосив, що в ООНвукрай стурбовані долею десятків тисяч жителів південного Ідліб і сільських районів Хами. Нещодавні бойові дії в цій частині Сирії призвели до загибелі і поранень сотень цивільних. З 1 грудня десятки тисяч людей в цих районах були змушені залишити свої будинки. Тепер їх потрібно забезпечити дахом над головою, а житла не вистачає.

За словами прес-секретаря ООН, у Східній Гуті також відзначається активізація бойових дій. Згідно з повідомленнями, в блокадному місті Модіра перестав працювати останній медпункт - його було зруйновано в результаті авіаударів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-