На Google подали до суду через дискримінацію білих чоловіків

На Google подали до суду через дискримінацію білих чоловіків

Укрінформ
Два екс-працівники Google звинувачують ІТ-гіганта у дискримінації їх як представників "чоловічої статі європеоїдної раси, які дотримуються консервативних політичних поглядів".

Позов подали колишні інженери Джеймс Дамор та Девід Гудман, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Вони стверджують, що Google використовує нелегальні квоти на найм задля заповнення посад жінками та представниками меншин.

Окрім того, вони звинувачують компанію в нездатності захищати співробітників з консервативними поглядами, які включають підтримку президента США Дональда Трампа. Таким чоловікам, як зазначається в позові, в корпорації "відкрито погрожували і піддавали переслідуванням".

Читайте також: Google у 2016 році вивела в офшори майже 16 млрд євро

Дамор та Гудман заявляють, що вони хочуть представляти всіх працівників, які зазнають подібної дискримінації, і запевняють, що отримали багато особистих повідомлень від співробітників Google, які висловлюють свою підтримку.

Представник компанії Google заявив, що вони "з нетерпінням чекають захисту від судового позову Дамора".

Читайте також: Google дозволила тестувати нову мобільну операційну систему Fuchsia

Варто нагадати, що Джеймса Дамора звільнили минулоріч з Google після того, як була опублікована його доповідна записка, у якій він вказував, що жінки менш здатні до роботи в технічних галузях через "біологічні відмінності".

Також проти Google триває розслідування щодо того, що практика оплати праці в компанії порушує закони про рівну зарплату. Відповідне звернення раніше подали три жінки, які раніше працювали в компанії. Google, за їхніми даними, за однакову роботу платив жінкам менше, ніж чоловікам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-