Спецслужби Німеччини знайшли близько третини

Спецслужби Німеччини знайшли близько третини "зниклих" дітей біженців

Укрінформ
Німецькі спецслужби змогли встановити місцезнаходження біля третини від кількості неповнолітніх біженців, які вважалися "зниклими".

Про це пише у понеділок видання Zeit.

"Кількість зниклих безвісти неповнолітніх біженців впала. Рік тому 8 340 молодих біженців вважалися зниклими безвісти; відтоді було закрито багато справ", - йдеться у повідомленні.

За даними Федерального кримінального відомства (BKA), зниклими безвісти нині вважають майже 5 300 молодих біженців - порівняно з 8 340 рік тому. Причина зниження показника пояснюється тим, що раніше нерідко їх реєстрували двічі. Крім того, нині зменшується і загальна кількість шукачів притулків, пік прибуття яких припав на 2015 і 2016 роки.

Читайте також: Німців попереджають про повернення в країну сотень дітей джихадистів

Більшість випадків "пропажі" неповнолітніх є нешкідливими і не мають кримінального підґрунтя, кажуть у BKA. Багато хто з дітей-біженців просто продовжував подорожувати до сім'ї і друзів, не повідомивши про це органи реєстрації. Крім того, статистика могла бути спотворена через різне написання імені або реєстрації у кількох місцях.

Більшість з тих, хто вважається зниклими молодих людей - підлітки у віці від 14 до 17 років, майже тисяча - молодші 13 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-