Напад на футболістів

Напад на футболістів "Боруссії": обвинувачений визнав провину

Укрінформ
Підсудний у справі про напад на футбольну команду "Боруссія" Сергій В. визнав свою провину, але відкинув обвинувачення у спробі навмисного вбивства.

Про це інформує портал Sport 1.

"Сергій В. визнав у понеділок перед судом присяжних у Дортмунді, що влаштував вибух автобуса команди дортмундської "Боруссії", - йдеться в повідомленні. 

Проте 28-річний підсудний відкидає звинувачення у замаху на вбивство і каже, що "глибоко розкаюється у скоєному". Обвинувачений стверджує, що хотів лише імітувати напад і "сконструював вибуховий пристрій таким чином, щоб не було вбивства або тяжкого поранення людей". Метою було перешкодити виступу команди в чемпіонаті. 

Сергія В. обвинувачують за кількома статтями: у замаху на вбивство 28 осіб, використанні небезпечних вибухових речовин і завданні тяжких тілесних ушкоджень.

Читайте також: У Німеччині судять нападника на футболістів "Боруссії"

Як повідомляв Укрінформ, громадянина Росії і ФРН Сергія В. звинувачують у тому, що 11 квітня він влаштував вибух під час руху автобуса футбольного клубу BVB ("Боруссія"), який прямував на матч Ліги чемпіонів УЄФА проти  "Монако", використавши для цього 3 вибухові пристрої. У результаті було поранено захисника команди Марка Бартру і поліцейського. Слідчі вважають, що таким чином Сергій В. розраховував обвалити акції "Боруссії" і заробити кілька мільйонів євро. На користь цієї версії свідчить те, що буквально перед інцидентом молода людина зробила у біржовій грі ставку на пониження на суму в майже 78 тисяч євро. Саме ця ставка і вивела поліцейських на Сергія В. 

Вирок може бути оголошений до березня наступного року. Він може бути від 3 років до довічного ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-