Військове керівництво США й Росії зустрінеться вперше з 2013 - ЗМІ

Військове керівництво США й Росії зустрінеться вперше з 2013 - ЗМІ

Укрінформ
Адміністрація президента США Дональда Трампа має намір на початку 2018 року здійснити ряд зустрічей на високому рівні з представниками військово-політичного керівництва РФ.

Зокрема, відбудуться зустрічі між американським генералом-головнокомандувачем силами НАТО в Європі та керівником російського генштабу, а також між спецпредставником Держдепу США у справах України і помічником президента Росії, повідомляє американське видання BuzzFeed із посиланням на американські та європейські джерела.

“Як розповіли американські чиновники журналу BuzzFeed News, Адміністрація Трампа розпочинає Новий рік сплеском контактів високого рівня з російським урядом, включаючи зустріч головного генерала Москви та Верховним головнокомандувачем Об’єднаних збройних сил НАТО - вперше після того, як США розірвали кілька каналів з Росією під час кризи в Україні в 2013 році”, - йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Радник Трампа заявляє про втручання РФ у президентські вибори в Мексиці

За даними видання, керівник російського Генштабу Валерій Герасимов і Верховний головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Кертіс Скапаротті, можливо, зустрінуться в січні в Баку. Водночас, представник НАТО відмовився підтвердити або спростувати майбутню зустріч в Азербайджані, заявивши, що “про будь-які контакти в майбутньому буде оголошено належним чином”. 

Поруч з цим, за інформацією  BuzzFeed, інші контакти заплановані на січень та лютий і включають, зокрема, зустріч Спеціального представника Держдепартаменту США у справах України Курта Волкера з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, переговори  між високопосадовцем Держдепартаменту Томом Шенноном і заступником глави МЗС РФ Сергієм Рябковим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-