Мей підтвердила, що в британському уряді очікуються зміни

Мей підтвердила, що в британському уряді очікуються зміни

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей підтвердила інформацію про майбутні зміни в уряді. 

Таку заяву вона зробила у недільному телеефірі у контексті відставки першого міністра та глави секретаріату уряду Даміана Гріна у зв'язку з гучним скандалом через виявлені в його комп’ютері порнографічні матеріали, повідомляє DW

"Відставка Даміана Гріна перед Різдвом означає, що мають бути зроблені деякі зміни, і я їх зроблю", - заявила Мей.

Наразі достеменно невідомо, хто саме з посадовців залишать уряд. Очікується, що прем’єр призначить шість нових членів кабінету міністрів, включаючи главу секретаріату. 

Читайте також: Посол Британії назвала умову, аби запустити безвіз з Україною

За даними видання The Sunday Times, свої посади можуть втратити голова Консервативної партії Патрік Маклафлін, міністр освіти Джастін Грінінг, міністр з питань бізнесу Грег Кларк, лідер Палати громади та лорд-голова Ради Андреа Ледсом.

Натомість збережуть свої портфелі міністр фінансів Філіп Хеммонд, глава МЗС Борис Джонсон, очільниця МВС Ембер Радд та міністр з питань Brexit Девід Девіс, вважають аналітики.

Очікується, що про кадрові зміни буде оголошено у понеділок, 8 січня.

Варто зазначити, що відставка Гріна стала вже третьою в британському уряді за останні місяці. Раніше міністр оборони Майкл Феллон пішов з посади через звинувачення в домаганнях. Після цього посаду залишила міністерка з питань міжнародного розвитку Пріті Пател, яка, перебуваючи з приватним візитом в Ізраїлі, без узгодження з Лондоном зустрілася з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху та іншими посадовцями країни.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-