За пошуки малайзійського літака візьмуться приватні детективи США

За пошуки малайзійського літака візьмуться приватні детективи США

Укрінформ
Приватна фірма Ocean Infinity зі США візьметься за пошуки малайзійського літака рейсу MH370, що зник у березні 2014 року.

Про це заявив міністр транспорту Малайзії Ліоу Тіонг Лай, повідомляє DW.

"Малайзійський уряд погодився дати американській фірмі дозвіл на пошуки загадково зниклого у березні 2014 року літака рейсу Malaysia Airlines МН370", - йдеться у повідомленні.

Міністр зауважив, що рішення ухвалене за рік після остаточного припинення пошукових робіт. Контракт із фірмою підпишуть наступного тижня, проте пошукове судно вже вирушило до зони ймовірного падіння лайнера, з південноафриканського Дурбана маршрутом до австралійського Перта.

Читайте також: Катастрофа МН17: у ГПУ спростовують намір слідства опублікувати 120 імен

За домовленістю з урядом південноазійської країни, фірма не отримуватиме підтримки чи платні від Малайзії. Гонорар компанія заробить лише у тому разі, якщо знайде літак.

Як відомо, Boeing 777, що належав компанії Malaysia Airlines та виконував рейс з Куала-Лумпура до Пекіна, зник з радарів 8 березня 2014 року після 40 хвилин польоту. На його борту перебували 239 людей: 227 пасажирів та 12 членів екіпажу, серед них - двоє громадян України. У січні 2015 року їх усіх визнали загиблими.

Однозначних висновків про причини чи місце катастрофи досі не отримано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-