У США пояснюють вагання щодо надання зброї Україні

У США пояснюють вагання щодо надання зброї Україні

Укрінформ
США планують озброїти українську армію, що розлютило Росію, однак Вашингтон більше непокоїть те, що американські військові технології можуть потрапити до російських військових.

Про це пише видання The Wall Street Journal у статті "США і Україна намагаються запобігти потраплянню зброї до рук ворога".

"Це зовсім не теоретична проблема", - наголошує видання.

Після того, як у 2014 році США передали українській армії радіолокаційні системи невеликого радіусу дії, принаймні частини однієї з цих РЛС були захоплені гібридною російською армією під час запеклих боїв під Дебальцевим.

Читайте також: МЗС Росії про зброю для України: США "перетнули межу"

Як зазначається, за словами офіційного представника, близького до міноборони РФ, захоплення фрагментів радара було більше "психологічною перемогою", ніж можливістю вивчити технології США.

Видання зазначає, що летальна зброя США – протитанкові комплекси Javelin – буде зберігатися на складах ЗСУ в пунктах постійної дислокації, розташованих далеко від фронту. А американські солдати, які тренують українських військових на Яворівському полігоні і незабаром можуть бути направлені також на полігони в центральній Україні, будуть регулярно перевіряти збереження цієї зброї і стежити за її кількістю.

Як пише видання, можлива передача Києву озброєння стане гарантією того, що нинішній збройний конфлікт не переросте у повномасштабні бойові дії. Крім того, це допоможе покращити здатність урядових сил захищатися на випадок загострення.

Як повідомлялося, у грудні 2017 року Державний департамент США схвалив постачання летальної зброї Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-