Берлін сподівається, що міжкорейські переговори знизять напруженість на півострові

Берлін сподівається, що міжкорейські переговори знизять напруженість на півострові

Укрінформ
У Німеччині сподіваються, що заплановані переговори між Пхеньяном і Сеулом дозволять знизити напруженість на Корейському півострові.

Про це заявила представник федерального уряду Ульріке Деммер у п'ятницю на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ми сподіваємося, звичайно, що переговори, які мають відбутися наступного тижня, сприятимуть розрядці нинішньої напруженості», - сказала Деммер.

Вона уточнила, що це можливо тільки за умови, якщо режим у Пхеньяні утримається від подальших провокацій і припинить протиправні ядерні випробування і ракетні запуски, які йдуть врозріз з рішенням Радбезу ООН і порушують міжнародне право.

Читайте також: Пенс прокоментував слова Трампа про більшу ядерну кнопку

Деммер також підкреслила важливість єдності міжнародного співтовариства у питанні повного виконання санкцій відносно КНДР. «Особливо ми закликаємо до цього Китай та Росію», - сказала вона.

Як повідомлялося, КНДР і РК мають намір провести переговори на високому рівні 9 січня. Про те, що Пхеньян прийняв відповідну пропозицію Сеула, повідомили в п'ятницю в південнокорейському Міністерстві об'єднання. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-