Помилуваного екс-президента Перу виписали з лікарні

Помилуваного екс-президента Перу виписали з лікарні

Укрінформ
Помилуваного екс-главу Перу, 79-річного Альберто Фухіморі, виписали з клініки, де він пробув останні 12 днів. 

Про це повідомляє DW

"Після несподіваної звістки про помилування екс-президент Перу Альберто Фухіморі в четвер, 4 січня, вирушив додому", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що колишнього главу держави з клініки забрав син, опозиційний політик Кенхо Фухіморі.

Читайте також: Помилуваний екс-президент Перу попросив вибачення у народу

Як повідомлялося, 24 грудня президент Перу Педро Пабло Кучинські помилував Фухіморі, що перебував в ув'язненні. Канцелярія Кучинські пояснила це рішення станом здоров'я екс-президента, який страждає на невиліковне захворювання, що становить ризик для життя. 

Помилування Фухіморі стало несподіваним для багатьох перуанців. Критики підозрюють Кучинські і сина екс-глави Перу в змові. Трохи раніше президент, замішаний в корупційному скандалі, зміг уникнути імпічменту тільки завдяки підтримці ряду депутатів з найбільшої опозиційної партії, очолюваної безпосередньо Кенхо Фухіморі. Канцелярія Кучинські вже відкинула це звинувачення.

Альберто Фухіморі авторитарно керував Перу з 1990 по 2000 роки. За порушення прав людини і корупцію його було засуджено за п'ятьма  обвинуваченнями до 25 років позбавлення волі. З призначеного йому терміну Фухіморі відбув 12 років.

 Фото: Janine Costa / Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-