США допоможуть Ірану в боротьбі за свободу - Пенс

США допоможуть Ірану в боротьбі за свободу - Пенс

Укрінформ
Сполучені Штати підтримають громадян Ірану у боротьбі за свободу, і ця позиція серйозно відрізнятиметься від зайнятої американським президентом у 2009 році

Про це заявив віце-президент США Майкл Пенс в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Сполучені Штати та інші країни світу можуть надати величезну підтримку громадянам Ірану, якщо ті продовжать боротьбу за свою свободу, домагатимуться змін, відкидатимуть радикальну ідеологію, яка захопила їх країну десятиліття назад і продовжує захоплювати решту світу, експортуючи тероризм з Ірану", - заявив Пенс.

За його словами, США продовжать підтримувати мешканців Ірану не лише на словах. І ця позиція "надто відрізняється від мовчання американського президента в 2009 році, під час «Зеленої революції» в Ірані".

На думку Пенса, існує контраст між мовчанням і небажанням підтримати свободу, продемонстрованими попередньою адміністрацією, і "безкомпромісною рішучістю президента Трампа, який підтримав сміливих мешканців Ірану".

"Я можу запевнити вас, що, чи то президент, чи я сам, наш державний секретар або представник (в ООН) Ніккі Гейлі - ми всі продовжимо, на відміну (від ситуації) дев'ятирічної давності ... посилати недвозначний сигнал, що американці підтримують людей в Ірані, які домагаються свободи...", - наголосив Пенс.

Читайте також: США розширили санкції проти Ірану

Щодо санкцій віце-президент зазначив, що Трамп і його адміністрація абсолютно впевнені в необхідності використовувати всю економічну вагу Сполучених Штатів і економічні санкції для того, щоб Іран це відчув.

"Ми також працюємо разом з Конгресом над новою угодою, над тим, на яких умовах можуть бути запроваджені нові санкції", - сказав Пенс.

Згідно з угодою, якщо в якийсь період Іран спробує створити ядерну зброю і балістичну ракету для її доставки, то весь пакет санкцій буде введений в дію негайно.

Як повідомлялося, мітинги в Ірані почалися як виступи проти високої інфляції і підвищення цін на основні продукти харчування, але швидко переросли в антиурядові протести.

Читайте також: Іранські військові заявили про припинення антиурядових акцій

У результаті зіткнень протестувальників із силами безпеки в Ірані загинуло щонайменше 23 людини. За даними влади Ірану, затримано не менш як 500 демонстрантів, проте неофіційні джерела повідомляють, що кількість затриманих більша в рази.

У четвер, 4 січня, стало відомо, що США розширили санкції проти Ірану, включивши до списків п’ять іранських підприємств за їх роль у розробці балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-