У Канаді попереджають: ІДІЛ готується до підпільної війни

У Канаді попереджають: ІДІЛ готується до підпільної війни

Укрінформ
Після того, як ІДІЛ зазнає повної поразки  у Іраку та Сирії, терористична організація, найвірогідніше, перейде у підпільний стан.

Таку думку в інтерв'ю CBC News висловив командувач Сил спеціальних операцій Канади Майк Руло.

 «Що ІДІЛ робитиме далі? Якщо вони не контролюють територію, підтримуючи відкриту військову присутність та тримаючи у тилах важку зброю, то найвірогідніше підуть у підпілля», - сказав Руло.

За його словами, це означатиме, що іракським та курдським бійцям доведеться опановувати навички антитерористичної боротьби, що відрізняється від чинних потреб. «Цей вид військових дій значно більше опирається на розвідку і потребує дещо іншого набору навичок», - зауважив військовий.

Руло додав, що підготував перелік рекомендацій стосовно можливого майбутнього залучення Збройних сил Канади до проведення операцій у Сирії та Іраку. «Поки зарано стверджувати, чи нова канадська місія Іраку матиме тренувальний компонент, чи лише дорадчий, але ми розглядаємо усі варіанти», - підсумував він. 

Читайте також: МЗС радить українцям не їхати до Єгипту через активізацію ІДІЛ

Як відомо, Канада ще у жовтні минулого року призупинила свою основну тренувальну місію в Іраку через сутички між силами безпеки Іраку і курдами. Хоча ситуація у країні заспокоїлася, канадська тренувальна місія досі сповна не відновилася.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-