Десять українських моряків застрягли на арештованому судні в Сирії

Десять українських моряків застрягли на арештованому судні в Сирії

Укрінформ
Десять українських моряків, які перебувають на судні в сирійському порту Тартус, не можуть повернутися на батьківщину через борги судновласника.

Про це повідомляє "Громадське".

"Чотири місяці тому одесит, п'ятеро херсонців, троє мешканців Миколаєва, і киянин уклали контракт з турецьким судновласником на рейси до Лівану. Однак з'ясувалося, що судно знаходиться в Сирії, де з 2011 року триває громадянська війна. Капітан забрав в українців документи, щоб "вони сиділи на борту і не хиталися десь", - розповів керівник проектів благодійної організації допомоги морякам з Одеси Андрій Шевченко.

Читайте також: Одеських моряків з Seaman Guard Ohio виправдали після 4 років у в'язниці Індії

У херсонській компанії, яка наймала моряків, повідомили, що попередній екіпаж майже 2 роки не отримував зарплату, а саме судно Starshina Derov N. G знаходиться в поганому технічному стані та заарештовано за борги судновласника/оператора за позовом третьої особи. Крім того, судновласнику загрожують санкції за неодноразові візити в окупований Крим.

Як зазначив Шевченко, при втручанні дипломатичних служб України вдалося домогтися того, щоб на борт хоча б у мінімальному обсязі поставлялися вода і провізія. Для цього представник судновласника, з яким тримають зв'язок моряки, перераховує невелику суму місцевому агенту.

Читайте також: Сеул затримав два судна, що возили бензин до КНДР - ЗМІ

Шевченко пояснив, що українці не можуть повернутися додому, оскільки керівник порту не дає дозвіл покинути борт судна, тому що некероване судно загрожує судноплавству та екології. Документи морякам досі не повернули.

"Чекаємо реакцію на дії посередника при працевлаштуванні з боку Міністерства соціальної політики та правоохоронних органів України", – зазначив представник благодійного фонду допомоги морякам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-