Сеул затримав два судна, що возили бензин до КНДР - ЗМІ

Сеул затримав два судна, що возили бензин до КНДР - ЗМІ

Укрінформ
Південна Корея заявляє про два іноземні судна, які постачали КНДР нафтопродукти. Ці танкери було затримано у південнокорейських портах. 

Про це повідомляє "Німецька хвиля"

 Так, за інформацією місцевих ЗМІ, Південна Корея підозрює вже друге іноземне судно у перевезенні бензину до КНДР. Судно затримане й уже понад тиждень перебуває у південнокорейському порту. За словами джерел інформагенції Yonhap, танкер має назву KOTI і ходить під прапором Панами. Його екіпаж складають переважно з китайці та громадяни М'янми.

Двома днями раніше Сеул теж заявляв про арешт іншого судна, яке нібито постачало санкційні товари до Північної Кореї. На танкері Lighthouse Winmore обшук пройшов 24 листопада після того, як, за словами південнокорейської сторони, 19 жовтня з судна перекачали 600 тонн бензину на північнокорейське судно. Танкер нібито мав доставити бензин з Японії до Тайваню.

Читайте також: ЗМІ дізналися про контрабанду палива до КНДР російськими танкерами

У вересні 2017 року Радбез ООН ухвалив новий пакет санкцій проти КНДР через продовження Пхеньяном ракетних та ядерних випробувань. Вересневими санкціями забороняється постачання Північній Кореї зрідженого природного газу. Окрім того, було накладено обмеження на постачання нафтопродуктів (зокрема й передачу нафтопродуктів на північнокорейські судна).

Як відомо, напередодні інформагенція Reuters повідомила з посиланням на західноєвропейські джерела, що російські танкери постачають до Північної Кореї нафтопродукти. За останні кілька місяців були зафіксовані щонайменше три такі випадки.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-