Росія відмовилася впустити американського сенатора

Росія відмовилася впустити американського сенатора

Укрінформ
Росія відмовилася видати візу сенаторові з США Джин Шаїн, яка потрапила у "чорний список", складений російською владою.

Про це повідомляє BBC з посиланням на російське посольство в США та газету Politico.

Зокрема, газета Politico зазначає, що в результаті запланований візит до Росії скасували ще два американські сенатори, який планували приїхати разом з Шаїн і зустрітися з представниками російської влади і різними громадськими організаціями.

Російське посольство в США на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" заявило, що пропонувало американській стороні кілька варіантів "врегулювання", зокрема, виключення з американського санкційного списку окремих росіян, але США на це не пішли.

Джин Шаїн потрапила до російського "чорного списку" після того, як підтримала законопроект, що дозволяє розширити американські санкції проти Росії. Крім того, вона підтримла внесення російського телеканалу RT до списку іноземних агентів.

Читайте також: США ввели санкції проти десяти членів синдикату "Злодії в законі"

Санкції щодо спочатку окремих росіян, а потім і проти цілих секторів російської економіки були введені в 2014 році за агресію Росії проти України.

Крім того, в США діє ще один санкційний список стосовно росіян, складений згідно із "законом Магнітського". Він названий в пам'ять юриста Сергія Магнітського, який загинув у російському СІЗО, а включають у нього тих росіян, які причетні до порушення прав людини.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-