Конституційний суд Молдови попросили тимчасово відсторонити Додона

Конституційний суд Молдови попросили тимчасово відсторонити Додона

Укрінформ
Група депутатів парламенту Молдови звернулася до Конституційного суду з позовом про тимчасове відсторонення від посади президента Ігоря Додона.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Ми зареєстрували у Конституційному суді позов, в якому вимагаємо від інстанції врегулювати питання у зв'язку з повторною відмовою президента Ігоря Додона підписати указ про нові призначення в уряді. З жалем доводиться констатувати, що ми входимо в новий рік з такою проблемою, як блокування діяльності державних інституцій. Ми сподіваємося, що КС дасть відповідні роз'яснення і констатує наявність обставин, за яких можливе тимчасове відсторонення президента від посади і подальше призначення нових міністрів і віце-прем'єрів", - заявив журналістам член Юридичної комісії парламенту Серджіу Сирбу.

Депутат висловив надію на те, що вердикт Конституційного суду буде винесений до Різдва, 7 січня, і уряд стане повністю функціональним.

У четвер, 28 грудня, президент Ігор Додон повторно відмовився підписати указ про нові призначення в уряді Молдови. Раніше в уряді були зроблені суттєві кадрові перестановки – були призначені два нових віце-прем'єра і п'ять нових міністрів.

Читайте також: Додон відмовився призначати нових міністрів і віце-прем'єрів Молдови

Аналогічна ситуація виникла і восени нинішнього року, коли Додон відмовився підписати указ про призначення міністра оборони Еуджена Стурзи. КС виніс рішення про тимчасове відсторонення президента від посади, а указ про призначення глави оборонного відомства підписав голова парламенту Андріан Канду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-