Китай спростовує інформацію ЗМІ про незаконний продаж нафти Пхеньяну

Китай спростовує інформацію ЗМІ про незаконний продаж нафти Пхеньяну

Укрінформ
Китайська Народна Республіка спростувала інформацію про продаж нафти Північній Кореї в обхід санкцій ООН, яку нещодавно поширили південнокорейські ЗМІ.

Про це заявила прес-секретар Міністерства закордонних справ Хуа Чуньін у зв'язку з повідомленнями ЗМІ, передає інформагентство China News Service

«Китайський уряд чітко та строго виконує резолюції Ради безпеки (ООН - ред.), пов`язані з КНДР», - зазначила Хуа.

У МЗС закликали ЗМІ, що поширили інформацію про незаконну торгівлю між КНР та КНДР, надати більш чіткі факти про порушення. «Якщо є вагомі докази того, що з китайського боку було порушено будь-які резолюції Ради безпеки, Китай буде боротися з цим згідно з правилами та законодавством, і жодний подібний випадок не залишиться безкарним», - наголосила прес-секретар МЗС.

Читайте також: США і Китай створять "гарячу лінію" для обміну розвідданими про КНДР - ЗМІ

Як повідомлялось раніше, одна з південнокорейських газет нещодавно звинуватила КНР у незаконному продажі нафти Північній Кореї, посилаючись на знімки американських супутників. На них начебто видно, як китайські кораблі зливають нафту у відкритому морі на північнокорейські танкери. 

Рада безпеки ООН 22 грудня одностайно схвалила запропоновані США нові санкції проти Північної Кореї у відповідь на запуск балістичної ракети минулого місяця, яка, за даними Пхеньяна, може досягти материкової частини США. Санкції обмежать для КНДР імпорт нафти, повернуть всіх її робітників з-за кордону протягом року і можуть суттєво обмежити судноплавство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-