Росія

Росія "прикриє" небо для американських військових літаків – ЗМІ

Укрінформ
З 1 січня 2018 року Росія скоротить кількість аеродромів, які американські літаки-спостерігачі зможуть використовувати за договором про відкрите небо.

Про це повідомляє РІА Новости з посиланням на військово-дипломатичне джерело.

"Йдеться про приведення переліку аеродромів у відповідність з договором. Такий крок є дзеркальним у відповідь на заявлені США заходи щодо Росії, які також планується запровадити з січня", - сказало джерело.

За його словами, йдеться про намір Вашингтона заборонити російським військовим спостерігачам пролітати над територією Аляски і Гавайських островів, а також обмежити дальність польотів російських літаків.

У вересні про ці плани американської влади писала газета The Wall Street Journal. Джерела видання, у свою чергу, повідомляють, що цей крок стане відповіддю на заборону на прольоти американських спостерігачів над територією Калінінградської області і що таким чином США хочуть "повернути Росію до дотримання договору".

Читайте також: Пентагон звинуватив РФ у свідомому порушенні угоди про польоти над Сирією

Росія і Сполучені Штати є країнами, які підписали договір "Відкрите небо", який дозволяє здійснювати спостережні польоти над територією усіх 34 країн - членів договору. Договір спрямований на підтримку прозорості у військовій діяльності і на сприяння перевірці угод з контролю над озброєннями.

Держдепартамент США раніше вже заявляв, що Росія не виконує всі свої зобов'язання за договором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-