Помилуваний екс-президент Перу попросив вибачення у народу

Помилуваний екс-президент Перу попросив вибачення у народу

Відео
Укрінформ
Помилуваний і звільнений з ув'язнення колишній президент Перу Альберто Фухіморі попросив вибачення у населення країни за допущені під час свого правління помилки.

Про це повідомляє DW.

"Я знаю, що результати мого правління були добре прийняті однією стороною, але, з іншого боку, я визнаю, що розчарував інших співвітчизників. Від усього серця прошу у них вибачення", - заявив екс-глава держави у відеозверненні, записаному на лікарняному ліжку і опублікованому на його сторінках у соцмережах.

Звістка про те, що чинний президент Перу Педро Пабло Кучинські помилував Фухіморі, зважаючи на його слабке здоров'я, викликало хвилю протестів у латиноамериканській країні. Понад 5 тисяч людей вийшли увечері 25 грудня на вулиці столиці Ліми, вимагаючи відставки Кучинські. Поліція застосувала сльозогінний газ і перекрила вулиці, щоб перешкодити руху протестувальників до лікарні, де перебуває Фухіморі.

Генеральний секретар Міжамериканської комісії з прав людини Паулу Абран заявив, що дострокове звільнення екс-президента ображає жертв його режиму. "Це не примирення. Це просто безкарність", - додав правозахисник.

Читайте також: Тисячі перуанців протестують проти помилування екс-президента Фухіморі

Як відомо, наприкінці минулого тижня 79-річний Фухіморі, який страждає невиліковним захворюванням в прогресуючій стадії, був переведений з в'язниці в лікарню. За повідомленням лікарів, у екс-президента низький кров'яний тиск, що становить ризик для життя.

Альберто Фухіморі авторитарно правив Перу з 1990 по 2000 роки. За порушення прав людини та корупцію він був засуджений до 25 років позбавлення волі. З призначеного йому терміну Фухіморі відбув в ув'язненні 12 років.

Фото: picture-alliance/AP, M. Mejia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-