ЦВК Росії дала

ЦВК Росії дала "зелене світло" передвиборній кампанії Собчак

Укрінформ
Російський Центрвиборчком дозволив телеведучій Ксенії Собчак відкрити спеціальний рахунок для формування виборчого фонду, давши зелене світло її офіційній передвиборної кампанії.

Про це повідомляє РІА "Новости".

"Після відкриття рахунку вона зможе почати збір підписів виборців на свою підтримку. Крім того, ЦВК зареєструвала трьох уповноважених представників партії "Громадянська ініціатива", а також уповноваженого самої Собчак з фінансових питань", - йдеться в повідомленні.

Собчак, яка позиціонувала себе як кандидата "проти всіх", йде на вибори від "Громадянської ініціативи" екс-міністра економіки Андрія Нечаєва. У понеділок телеведуча подала у Центрвиборчком документи.

Відзначається також, що висуванцям непарламентських партій, до яких належить "Громадянська ініціатива", для реєстрації кандидатом у президенти слід зібрати не менше ста тисяч підписів, причому на один регіон може припадати не більше 2,5 тисяч. Підписні листи оплачуються з коштів виборчого фонду, тому розпочати збір підписів кандидат може лише після відкриття виборчого рахунку.

Читайте також: Собчак запропонувала Навальному стати її довіреною особою на виборах

Підписні листи і ще ряд документів кандидат повинен подати до ЦВК на етапі реєстрації. Після цього у Центрвиборчкому є десять днів, щоб перевірити документи і ухвалити рішення про реєстрацію кандидата у президенти або мотивовану відмову. Документи кандидати зможуть подавати з середи, 27 грудня.

Чергові вибори президента РФ відбудуться 18 березня, виборча кампанія стартувала 18 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-