Чоловік Меркель розповів, що не планував тікати з НДР

Чоловік Меркель розповів, що не планував тікати з НДР

Укрінформ
Чоловік Федерального канцлера ФРН Ангели Меркель Йоахім Зауер заявив, що ніколи не планував втекти з комуністичної Східної Німеччини або не повернутися з поїздки за кордон.

Про це пише Радіо Свобода.

"Мені було дозволено виїжджати тільки з вересня 1988 року, за рік до відкриття кордону", - сказав Зауер в рідкісному інтерв'ю в різдвяному випуску газети Berliner Zeitung. "Тоді моїм дітям було 12 і 14 років", - сказав Зауер. "Нелегальний виїзд був пов'язаний з ризиком для життя, і я б не став це робити - я не такий".

Читайте також: День німецької єдності: Меркель визнала, що за 27 років вирішили не всі проблеми

Зауер повідомив, що він відкрито не виступив проти правлячої Соціалістичної єдиної партії Німеччини, але натякнув на це в статті в стінгазеті про партійній конференції, де поставив під сумнів претензії керівництва партії на непогрішність. Через дві години газета зникла зі стіни.

За словами Зауера, іноді він буває схильний до спонтанності і розповідає іншим, що думає про деякі речі. Зауер, у якого двоє дітей від першого шлюбу, працював у Берлінському університеті імені Гумбольдта та в Центральному інституті фізичної хімії, де в 1984 р. і познайомився з Меркель.

Обоє - доктори наук, фахівці в галузі квантової хімії. У зв'язку з політичною кар'єрою дружини Зауер набув набагато більшої суспільної популярності, ніж вчений-дослідник. Він не любить цю публічність.і уникає участі в політичних подіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-