ФРН побудує у Марокко два притулки для неповнолітніх біженців

ФРН побудує у Марокко два притулки для неповнолітніх біженців

Укрінформ
Уряд ФРН планує побудувати у Марокко два притулки для неповнолітніх біженців, до яких, зокрема, візьмуть мігрантів-марокканців з Німеччини.

Про це повідомила газета Welt am Sonntag з посиланням на МВС Німеччини.

Планується, що в цих установах мігранти зможуть отримати притулок, соціально-педагогічний догляд, доступ до освітніх послуг та подальшу підтримку". Зараз заплановане спорудження двох пілотних закладів на 100 місць, куди зможуть потрапити як місцеві підлітки до 18 років, так і марокканці, яких вишлють з Німеччини, у тому числі - малолітні злочинці.

Раніше в МВС Баден-Вюртемберга повідомили, що з 2015 року в регіоні з'явилася група неповнолітніх іноземців, переважно з Марокко, з небаченою раніше "кримінальною енергією".

Читайте також: У Марокко в тисняві під час роздачі харчів загинули 15 осіб

Зазначається, що в 2017 році Німеччина відмовлялася висилати на батьківщину неповнолітніх біженців, які прибули в країну без батьків, однак наступного року це може змінитися.

За перші 6 місяців 2017 року Німеччина розглянула більше заявок на надання притулку, ніж всі інші країни єс разом узяті: 357 тисяч заявок проти 200 тисяч в інших країнах ЄС.

Фото: picture alliance / Armin Weigel / dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-