Від Трампа вимагають забезпечити об'єктивне розслідування щодо Росії

Від Трампа вимагають забезпечити об'єктивне розслідування щодо Росії

Укрінформ
Понад чотири десятки екс-прокурорів США, членів Конгресу та представників попередніх адміністрацій вимагають від президента Трампа та його команди уникати тиску на спецпрокурора Мюллера, який розслідує втручання РФ у президентські вибори в США.  

Про це йдеться у двох листах від колишніх прокурорів, а також членів Конгресу, адресованих у п'ятницю президенту Трампу, повідомив телеканал ABC News.

"22 колишні американські прокурори, які працювали в період від президента Річарда Ніксона до Барака Обами, стверджують, що "критично важливо" в "інтересах правосуддя та довіри громадськості, аби ті, хто був залучений до комплексного розслідування, могли виконувати свою роботу без втручання ззовні або страху репресій", - йдеться у публікації

У листі наголошується, що прагнення влади усунути Мюллера від розслідування, "матиме суттєві наслідки" для сприйняття американцями системи правосуддя в країні, а також - для репутації США в усьому світі.

В іншому листі – від 20 колишніх членів Конгресу США, а також провідних чиновників попередніх адміністрацій США – підкреслюється, що спроби дискредитувати роботу Мюллера "підривають державні інститути, що захищають верховенство право і націю".

Читайте також: Трамп готує заяву щодо поставки зброї в Україну - ЗМІ

Документ містить заклик до нинішньої адміністрації і Конгресу "підтримати діяльність спеціального прокурора Мюллера до її завершення".

Така реакція з боку колишніх високопосадовців з'явилася на тлі тиску на офіс спецпрокурора Мюллера, пов'язаного з посиленими перевірками протягом останніх тижнів, зазначається в публікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-