Уряд меншості у ФРН може призвести до потрясінь у Європі - Габріель

Уряд меншості у ФРН може призвести до потрясінь у Європі - Габріель

Укрінформ
Віце-канцлер і міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель (Соціал-демократична партія Німеччини) застерігає від формування уряду меншості, на чому наполягають багато його однопартійців.

Думку глави зовнішньополітичного відомства наводить Zeit.

"Я досить скептично ставлюся до цього (до ідеї уряду меншості), оскільки нестабільний уряд Німеччини, ймовірно, може призвести до потрясінь у Європі", - заявив політик.

Нове керівництво партії не включило Габріеля, який був її лідером до січня цього року, до складу групи переговорників щодо формування Великої коаліції з християнськими союзам ХДС і ХСС. Габріель пройшов шлях подібних переговорів у 2013 році, коли також довелося формувати коаліційний уряд. 

Габріель закликав соціал-демократів розмовляти з можливими партнерами про те, що важливо для народу, а "не про тактику, коаліційний покер та посади". Він розкритикував попередні зондуючі переговори між ХДС, ХСС, ВДП і Зеленими, які звелися до "милих фото на балконі та кількох твіттів", але нічого не мали спільного з політикою. За результатами вони провалилися.

Читайте також: Вільні демократи у Німеччині назвали умову для переговорів про коаліцію

Як раніше повідомляв Укрінформ, Християнсько-демократичний союз Ангели Меркель, Християнсько-соціальний союз Хорста Зеехофера і Соціал-демократична партія Німеччини Мартіна Шульца домовилися провести швидкі попередні переговори з 7 по 12 січня для того, щоб визначитися, чи варто їм розпочинати переговори по суті. Навіть якщо партіям вдасться домовитися швидко, уряд у Німеччині з'явиться не раніше весни наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-