Собчак поскаржиться до прокуратури на експеримент Рогозіна з таксою

Собчак поскаржиться до прокуратури на експеримент Рогозіна з таксою

Відео
Укрінформ
Кандидат у президенти Росії Ксенія Собчак напише заяву до прокуратури з проханням притягнути до відповідальності віце-прем'єра Дмитра Рогозіна за жорстоке поводження з тваринами.

Приводом послужив експеримент з "утопленням" такси в присутності президента Сербії Олександра Вучича, передає "Ехо Москви".

"20 грудня президент підписав закон про посилення кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами. І в цей же день віце-прем'єр Рогозін продемонстрував президенту Сербії "передову російську технологію", - заявляє Собчак.

За її словами, "всі вже бачили ролик, як живу таксу натурально топлять у якійсь спеціальної рідини, нібито збагаченої киснем. Я це відео додивитися не змогла і вам не раджу, це дуже жорстоке видовище не для людей зі слабкими нервами".

При цьому Собчак процитувала новий закон: "Жорстоке поводження з тваринами, що спричинило їх загибель або каліцтво,...якщо це діяння скоєно групою осіб за попередньою змовою або організованою групою; у присутності малолітнього; із застосуванням садистських методів; з публічною демонстрацією, в тому числі в засобах масової інформації або інформаційно-телекомунікаційних мережах (включаючи мережу Інтернет) - карається... позбавленням волі на строк до п'яти років".

"Усю цю дурну телевиставу є сенс перевірити на предмет порушення закону. Саме про це мене просять сотні обурених людей, і саме тому я готую заяву до прокуратури", - підсумувала вона.

Читайте також: Марш за права тварин: в Україні збирають підписи на захист чотирилапих

Як пише Медуза, для демонстрації в резервуар з рідиною занурили таксу на прізвисько Ніколас, яка активно чинила опір. Рогозін заявив, що вважає такі експерименти необхідними, хоча і переживав за Ніколаса. Після цього він вирішив забрати таксу собі.

Фото: Sputnik / Scanpix / LETA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-