У Польщі просять дозволити арешт іще одного парламентарія

У Польщі просять дозволити арешт іще одного парламентарія

Укрінформ
Національна прокуратура Польщі звернулася до маршалка Сейму щодо позбавлення імунітету, притягнення до відповідальності й тимчасового арешту депутата опозиційної “Громадянської платформи” (РО) Станіслава Гавловського, підозрюваного у корупційних діях.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

За інформацією прокуратури, Гавловський у 2011 році, перебуваючи на посаді заступника міністра навколишнього середовища, брав хабарі на загальну суму не менше 175 тис. злотих (50 тис. дол.), а також прийняв два дорогі годинники загальною вартістю 26 тис. злотих (понад 7,5 тис. дол.) за лобіювання інтересів окремих бізнесменів.

Депутат заперечує всі звинувачення, наголошуючи, що під час роботи на посаді заступника міністра керувався виключно інтересами країни. Він іще не вирішив остаточно, чи відмовлятиметься добровільно від депутатської недоторканності. 

Читайте також: Польського сенатора хочуть позбавити імунітету через корупцію

Як повідомлялося, цього тижня прокуратура також попросила маршалка Сенату позбавити імунітету для притягнення до відповідальності сенатора правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Cтаніслава Когута. Сенатору, а також його синові Гжегожу, якого разом з іще чотирма особами затримало Центральне антикорупційне бюро (СBA) Польщі, висунуто звинувачення у корупції за кількома епізодами.

Сенатор Когут не визнає себе винним і висловив готовність відмовитися від імунітету.   Керівництво PiS ухвалило рішення призупинити членство сенатора у партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-