Сенатор США про зброю для України: за першим кроком Трампа будуть і наступні

Сенатор США про зброю для України: за першим кроком Трампа будуть і наступні

Укрінформ
Голова Гельсінської комісії США сенатор Роджер Вікер позитивно оцінив рішення адміністрації президента Трампа про комерційні поставки України стрілецької зброї та не виключив, що далі цей список може включати також протитанкові комплекси.

Таке переконання він висловив у заяві, розміщеній на офіційній веб-сторінці Гельсінської комісії у четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Рішення президента є першим гарним кроком, щоб надати українському народу можливість захистити себе. Найкращий спосіб зупинити російську агресію - це стримувати її", - зауважив сенатор.

Читайте також: Канада ще не отримувала від України прохання про надання зброї - Фріланд

Водночас, він висловив упевненість, що далі з боку адміністрації будуть зроблені й наступні кроки.

"Я сподіваюся, що схвалення також буде надано майбутнім продажам протитанкової зброї та інших важких озброєнь", - наголосив Вікер.

У заяві звертається увага, що рішення адміністрації було прийнято в період різкого зростання порушень перемир'я з російського боку. Крім того, нагадується про односторонній вихід РФ зі Спільного центру з питань контролю та координації (СЦКК), "критично важливого механізму для завчасної де-ескалації та локального припинення вогню".

Читайте також: Летальна зброя для України – Держдеп розкрив подробиці

Як повідомляв Укрінформ, напередодні у ЗМІ з'явились повідомлення про ухвалення рішення американською владою про дозвіл комерційних поставок в Україну стрілецької зброї, зокрема, снайперських систем, на загальну суму 45 млн доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-