Сенат Польщі затвердив новий виборчий кодекс

Сенат Польщі затвердив новий виборчий кодекс

Укрінформ
Сенат Польщі у четвер ввечері прийняв новий виборчий кодекс.

За прийняття нового кодексу Польщі голосувало 60 сенаторів, 21 був проти, один утримався, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Верхня палата польського парламенту прийняла ряд поправок сенаторів правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS). Зокрема, у світлі критики, яка з'явилася у публічному просторі в Польщі у зв'язку із забороною дистанційного голосування у проекті закону Сейму, верхня палата внесла зміни і дозволила дистанційне голосування для інвалідів. Крім того, Сенат також врахував побажання Державної виборчої комісії, збільшуючи її роль у призначенні і відкликанні виборчих комісарів і голови Національного виборчого бюро.

Читайте також: В ЄС підрахували, у скільки їм обійшлися антиросійські санкції

Змінами у виборчому кодексі передбачається, зокрема, встановлення з 2018 року лише двох каденцій перебування на посаді мерів та війтів (раніше цей термін не був обмежений), встановлення одномандатних округів у гмінах (найменша адміністративно-територіальна одиниця Польщі) чисельністю до 20-ти тис. жителів, а також скасування дистанційного голосування для усіх, окрім інвалідів. 

Опозиція та громадські організації закидають партії влади, що вона робить виборчі зміни на свою користь з метою отримання кращих результатів у наступних виборах.

Місцеві вибори відбудуться в Польщі в наступному році, парламентські - в 2019 році, а президентські в 2020 році. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-