У Каталонії стартують дострокові парламентські вибори

У Каталонії стартують дострокові парламентські вибори

Укрінформ
У Каталонії в четвер пройдуть дострокові вибори до парламенту. За 135 депутатських крісел ведуть боротьбу як прихильники єдиної Іспанії, так і її противники.  

У їх числі - коаліція «Разом за Каталонію» екс-глави уряду автономного співтовариства Карлеса Пучдемона, повідомляє ntv.ru.

Саме Пучдемон ініціював проведення референдуму про незалежність Каталонії. За вихід зі складу Іспанії проголосували більше як 90% учасників. Центральна влада законним рішення не визнала: розпустила парламент, ввела пряме правління з Мадрида, найактивніших прибічників незалежності посадили. А екс-глава уряду автономного співтовариства втік до Бельгії.

Проте брати участь у виборах йому дозволили. Свою кампанію Пучдемон веде з Брюсселя. Другою сепаратистською силою стане партія «Ліві республіканці» недавнього заступника Пучдемона Оріола Жункераса. Останній теж вів кампанію віддалено — Жункерас сидить у в'язниці.

Читайте також: У Брюсселі на марш вийшли тисячі каталонців

За даними опитувань, прихильники і противники незалежності можуть розраховувати на приблизно рівну кількість голосів, що не дозволить ні тим, ні іншим самостійно сформувати уряд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-