США порадили країнам ООН

США порадили країнам ООН "обдумано" проголосувати по Єрусалиму

Укрінформ
Постійне представництво США при ООН у середу розіслало персональні листи понад 180 країнам Організації з проханням врахувати дружбу й допомогу з боку США під час голосування резолюції ГА ООН щодо питання Єрусалима.

Про це повідомило в середу The Washington Post із посиланням на AP.

"Посол США Ніккі Гейлі пригрозила державам-членам ООН можливою відплатою, якщо вони підтримають резолюцію, яка критикує рішення Вашингтона визнати Єрусалим столицею Ізраїлю, заявивши, що президент Дональд Трамп прийме голосування (в Генасамблеї ООН – ред.) у четвер "на власний рахунок", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Мей закликала Трампа до нових мирних ініціатив по Близькому Сходу

Застереження Гейлі стосується більшості зі 193 країн-членів ООН, пише видання. Сам же Трамп підтвердив цю позицію на засіданні уряду в середу, наголосивши, що опонентам США, скоріше за все, буде скорочена підтримка.

"Вони беруть сотні мільйонів доларів і навіть мільярди доларів, а тоді голосують проти нас. Що ж, ми простежимо за цими голосами. Хай голосують проти нас. Ми ще чимало зекономимо", - заявив Трамп перед журналістами в Білому домі.

Читайте також: Трамп погрожує країнам ООН зменшити фінансування через Єрусалим

При цьому повідомляється, що в середу Гейлі розіслала листи понад 180 країнам, наголосивши, що адміністрація Трампа просить визнати "історичну дружбу, партнерство та підтримку" з боку США та поставитись "з повагою до рішення про перенесення нашого посольства до Єрусалиму".

Пізніше постпред США розмістила твіт на своїй офіційній сторінці, підтвердивши цю позицію офіційного Вашингтона.

"Стосовно завтрашнього голосування в ООН, яке піддає критиці переміщення посольства США. Як сказав президент (Трамп – ред.), "хай вони проголосують проти нас, ми багато заощадимо", - написала Гейлі.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Рада Безпеки ООН не змогла прийняти резолюцію, яка критикувала одностороннє рішення США визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. Під час голосування американська делегація скористалася правом вето.

Пізніше палестинська сторона виступила з ініціативою провести голосування резолюції в Генеральній Асамблеї ООН. На відміну від Радбезу, резолюції ГА ООН не носять зобов'язуючого характеру, натомість вони відображають позицію більшості світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-