MI6: Малазійський літак MH17 збили з російської ракетної установки

MI6: Малазійський літак MH17 збили з російської ракетної установки

Укрінформ
Британська розвідка MI6 впевнена, що ракетна установка, з якої збили малазійський літак рейсу MH17 у небі над Донбасом, має російське походження.

Про це мовиться в щорічній доповіді комітету з розвідки й безпеки парламенту Великої Британії, передає "Радіо Свобода".

«Росія веде інформаційну війну в масовому масштабі. Один із ранніх прикладів цього - надзвичайно інтенсивна, багатоканальна спроба пропаганди, щоб переконати світ у тому, що Росія не несе відповідальності за збиття літака MH17», - мовиться в звіті.

Як повідомили у комітеті, британська розвідка знає, і не має ніякого сумніву в тому, що російські військові надали і згодом вивезли назад ракетну пускову установку.

Читайте також: Сторожук сказав, коли до суду направлять обвинувальні акти у справі МН17

Як відомо, літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 в Донецькій області. Загинули 298 осіб, що перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих - 196 осіб - громадяни Нідерландів.

Розслідування показало, що Boeing був збитий ракетою серії 9М38, яка застосовується у зенітно-ракетному комплексі "Бук". Установка була доправлена з Росії і запущена з території, яку на той час контролювали бойовики "ДНР". Фрагменти ракети серії "Бук" були виявлені як під час розтину тіл членів екіпажу, так і в одному з віконних отворів кабіни літака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-