Кадиров потрапив під санкції через вбивства та катування - Мінфін США

Кадиров потрапив під санкції через вбивства та катування - Мінфін США

Укрінформ
Офіс з питань контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США видав офіційне роз'яснення, у якому вказав, що лідер Чечні Рамзан Кадиров був внесений до списку санкцій через вбивства, катування та інші грубі порушення прав людини.

Про це йдеться в офіційному документі, поширеному Мінфіном США у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"OFAC запровадив санкції проти Рамзана Кадирова через його відповідальність за позасудове вбивство, катування чи інші грубі порушення міжнародно визнаних прав людини, що було спрямовано проти осіб, які прагнули викрити незаконну діяльність чиновників уряду РФ або отримувати, реалізовувати, захищати чи сприяти міжнародно визнаним правам та свободам людини, таким як свобода релігії, висловлення поглядів, об'єднань та зібрань, а також права на справедливий судовий розгляд та демократичні вибори в Росії", - підкреслили в Мінфіні.

При цьому зазначається, що лідер Чеченської Республіки "керує адміністрацією, яка бере участь у зникненнях та позасудових убивствах". У цьому зв'язку наводиться конкретний приклад, як одного з політичних опонентів Кадирова було вбито після того, як той заявив про катування та жорстоке поводження в Чечні з боку самого Кадирова.

Читайте також: Мінфін США вніс Кадирова та ще чотирьох росіян до списку Магнітського

Крім того, зазначається, що подібні злочини чинив і Аюб Катаєв проти осіб, які прагнули до реалізації міжнародно визнаних прав і свобод людини в Росії . "Катаєв є співробітником правоохоронних органів Чеченської республіки РФ", - уточнюється в документі. При цьому також зазначається, що Катаєв був причетний до зловживань по відношенню до геїв у Чечні в першій половині 2017 року.

Інші троє росіян, які були внесені до санкцій Акту Магнітського у середу – Олексій Шешеня, Юлія Майорова та Андрій Павлов - звинувачуються в участі у злочинних схемах, що підпадають під відповідальність цього закону США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-