Затриману у Москві учасницю Pussy Riot залишили ночувати у поліції

Затриману у Москві учасницю Pussy Riot залишили ночувати у поліції

Укрінформ
Учасниця Pussy Riot Марія Альохіна і два фотографи, затримані сьогодні біля будинку ФСБ, проведуть ніч у ВВС «Міщанське».

Про це повідомляє "Медіазона" з посиланням на саму Альохіну. 

"Учасниця Pussy Riot Марія Альохіна і фотографи Андрій Золотов і Денис Бочкарьов, затримані на Луб'янці через банер «З днем народження, кати!», залишаться ночувати у ВВС «Міщанське»», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, троє затриманих провели більш як чотири години у ВВС, до них не пустили адвоката. На всіх трьох склали протоколи за частиною 6.1 статті 20.2 КоАП (участь у несанкціонованій демонстрації, що стала причиною створення перешкод доступу громадян до жилих приміщень або об'єктів транспортної або соціальної інфраструктури), що передбачає до 15 діб арешту або від 10 до 20 тисяч рублів штрафу.

Читайте також: У Росії арештували норвезького "шпигуна"

Судові засідання з цього приводу призначено на ранок 21 грудня, вони пройдуть у Міщанському районному суді Москви.

Претензії до фотографів, за словами Альохіної, полягають у тому, що вони нібито заважали проходу громадян у будинок ФСБ.

Повідомляється, що акція приурочена до дня працівників органів безпеки. Альохіна й активістка Ольга Борисова прив'язали банер «З днем народження, кати!» до грат на будинку ФСБ, і незабаром Альохіну і фотографів затримали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-