Трамп побив новий антирекорд популярності

Трамп побив новий антирекорд популярності

Опитування
Укрінформ
Нинішній президент США Дональд Трамп має найнижчий рейтинг підтримки серед американців у порівнянні з усіма його попередниками в перший рік президентства.

Про це йдеться за результатами соціологічного опитування, опублікованого центральним американським телеканалом CNN у вівторок.

"Рейтинг президента Дональда Трампа впав до нової межі за результатами останнього опитування телеканалу CNN", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Путін поводиться з Трампом, як з агентом РФ - екс-глава розвідки США

При цьому уточнюється, що політику президента за період менше ніж протягом року його перебування на посаді підтримують лише 35% американців.

"Це суттєве падіння з позначки 45%, яку Трамп мав у березні, незабаром після того,  як отримав повноваження", - уточнює телеканал.

Читайте також: Трамп визнав Росію противником у новій стратегії нацбезпеки США

Це означає, що Трамп має "найгірший рейтинг" на момент завершення першого року в порівнянні з кожним попереднім президентом. Причому його відрив – суттєвий порівняно з попередниками, а рівень несхвалення політики глави Білого дому серед американців сягає 59%.

Наприклад, Джордж Буш-молодший завершив свій перший календарний рік президентства з 86%, Джон Кеннеді мав 77%, Джордж Буш-старший мав 71%, а Дуайт Ейзенхауер -  69% виборців, які підтримували його політику.

Читайте також: Вимоги Трампа до провайдерів загальмують інтернет - Forbes

Річард Ніксон, Джиммі Картер, Білл Клінтон та Барак Обама наприкінці свого першого року мали, в середньому, не менше 50%. Найгіршим до цього вважався Рональд Рейган, якому довіряли лише 49% на початковому періоді президентства.

Телеканал CNN провів опитування по телефону, а також шляхом інтерв'ю в період з 14 по 17 грудня, у якому взяв участь 1001 дорослий громадянин з правом голосу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-