Помер глава міжнародного

Помер глава міжнародного "Меморіалу" Арсеній Рогінський

Укрінформ
Глава правозахисної організації "Меморіал", історик, правозахисник Арсеній Рогінський помер на 72 році життя.

Про це повідомляє радіо "Эхо Москвы" з посиланням на голову ради "Меморіалу" Олега Орлова.

"Арсеній Борисович Рогінський був не лише одним із засновників "Меморіалу", а він був і мозком, і серцем нашої організації. Уявити собі, як ми далі житимемо без нього, важко. На згадку про нього ми маємо зібратися і продовжити нашу роботу, але це буде дуже важко, тому що він був мотором, центром, інтелектуальним центром, організаційним центром нашої організації", - сказав Орлов.

Рогінський, який вчився на історико-філологічному факультеті Тартуського університету, в 1975-1981 роках був укладачем і редактором збірок самвидаву історичних робіт "Пам'ять". Наприкінці 1980-х років Рогінський був одним із засновників правозахисної організації "Меморіал".

У 1981 році Рогінський був за неправдивим обвинуваченням у підробці документів засуджений до чотирьох років позбавлення волі. Кримінальну справу проти Рогінського було порушено незабаром після того, як він відмовився емігрувати з Росії. У 1992 році він був повністю реабілітований.

На початку 1990-х років Рогінський як експерт-історик брав участь у роботі комісії з реабілітації жертв політичних репресій. З 1998 року Рогінський очолював правління міжнародного "Меморіалу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-