Три чверті росіян хочуть

Три чверті росіян хочуть "потепління" із Заходом

Опитування
Укрінформ
Згідно з даними соцопитування, більшість росіян негативно сприймають не тільки США, а й Євросоюз, однак при цьому три чверті громадян РФ хочуть поліпшення відносин із Заходом.

Дані опитування розміщені на сайті "Левада-центру".

Згідно з результатами опитування, 60% респондентів негативно сприймають США, негативне ставлення до Євросоюзу - у 54% опитаних (для порівняння: ще в січні кількість росіян, які негативно ставляться до США, становила 49%, а до ЄС – 47%). При цьому три чверті росіян хочуть поліпшення відносин із Заходом, а 16% опитаних вважають, що Росії це не потрібно.

Частка росіян, які негативно ставляться до України – 56%. Цей показник останні три роки стабільно перевищує 50%, під час піку пропагандистських кампаній російських ЗМІ зашкалював за 60%, відзначають автори дослідження.

Читайте також: Росіяни стали краще ставитися до українців - Левада-центр

За результатами опитування, майже 30% росіян стурбовані з приводу політичних і економічних санкцій по відношенню до Росії та міжнародної ізоляції країни через окупацію Криму і позицію Москви щодо України. Однак більше 65% респондентів ці питання не турбують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-