Договір про ліквідацію ракет: Берлін закликає США і РФ домовитися

Договір про ліквідацію ракет: Берлін закликає США і РФ домовитися

Укрінформ
Міністерство закордонних справ ФРН закликає РФ і США у процесі переговорів якомога швидше і прозоро вирішити питання щодо Договору про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності (ДРСМД).

Про це сказав на брифінгу у п'ятницю представник відомства Райнер Бройль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми закликаємо Росію та Сполучені Штати шляхом переговорів якомога швидше і прозоро розвіяти сумніви у необхідності збереження договору", - сказав Бройль.

За словами дипломата, ситуація, що склалася, викликає у Німеччині занепокоєння, і ФРН вкрай зацікавлена у збереженні договору.

Цього самого дня із заявою з даного приводу виступили і у НАТО. Альянс зафіксував у Росії заборонений ракетний комплекс і закликав повернутися до дотримання домовленості. У Брюсселі сподіваються, що РФ відреагує на його занепокоєння.

Читайте також: НАТО занепокоєне порушенням Росією договору про ліквідацію ракет

Як раніше повідомляло агентство, на листопадовій зустрічі міністрів НАТО американська делегація навіть пропонувала ввести санкції на рівні НАТО проти РФ у зв'язку із недотриманням ДРСМД, проте рішення блокувала Німеччина, запропонувавши дочекатися від Москви роз'яснень.

Безстроковий договір між США і СРСР, підписаний у 1987 році, забороняє виробляти, випробовувати і розгортати балістичні та крилаті ракети наземного базування середньої (від 1000 до 5500 км) та малої (від 500 до 1000 км) дальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-