Сайт

Сайт "Белорусский партизан" заблокували через "заборонену інформацію"

Укрінформ
Міністерство інформації Республіки Білорусь за "поширення забороненої інформації" заблокувало сайт "Белорусский партизан", одним із засновників якого був Павло Шеремет.

Про це повідомляється на сайті Міністерства інформації Білорусі.

"На вказаному інформаційному ресурсі, розміщеному за межами національного сегмента мережі інтернет, регулярно розміщуються матеріали, в яких міститься заборонена інформація", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення про блокування прийнято за результатами моніторингу сайту. При цьому Мінінформ Білорусі не повідомляє, які конкретно матеріали з опублікованих на сайті належать до заборонених до поширення.

Сайт "Белорусский партизан" відреагував на рішення Мінінформу детальною інструкцією, як обійти блокування. Зокрема, рекомендують підписатися на Twitter- і Facebook-сторінки ЗМІ, заходити на сайт через браузер Firefox, використовувати мережу віртуальних тунелів Tor і його аналогів тощо.

Читайте також: Білорусь на гачку в Кремля та віддаляється від України – американський журналіст

Як відомо, сайт "Белорусский партизан" був створений кількома незалежними журналістами з Білорусі в 2005 році, у той момент, коли білоруська влада заблокувала практично всі незалежні газети. Одним із засновників сайту, який критикує білоруську владу, був Павло Шеремет, убитий у центрі Києва влітку 2016 року. Головним своїм завданням редакція вважає "максимально точно і повно розповісти людям про події", які відбуваються в Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-