У Британії заявили про російську загрозу підводним лініям зв'язку

У Британії заявили про російську загрозу підводним лініям зв'язку

Укрінформ
Начальник Генерального штабу британських збройних сил сер Стюарт Піч заявив, що захист ліній зв'язку має стати пріоритетом для Британії й НАТО.

Про це повідомляє ВВС Україна.

У виступі в аналітичному центрі RUSI він вказав, що знищення або виведення з ладу кабелів стане "раптовим і потенційно катастрофічним" ударом по економіці країн НАТО.

"У відповідь на загрозу, яку становить модернізація російського Військово-морського флоту - як атомних, так і неатомних підводних човнів і надводних кораблів, - ми, разом з нашими атлантичними союзниками, надаємо пріоритет завданням, пов'язаним із захистом морських ліній зв'язку", - зазначив Піч.

Як відомом, сер Стюарт Піч займає найвищий щабель у професійній ієрархії британських військових. Він очолює Штаб оборони (еквівалент Генерального штабу в інших країнах), є головним військовим радником для цивільного міністра оборони й уряду загалом

Читайте також: Турчинов назвав головну загрозу для Європи

"Це може здатися повторенням старих завдань. Дуже, дуже важливо, щоб ми всі зрозуміли, наскільки важлива ця задача для Організації Північноатлантичного договору. Адже Росія, крім будівництва нових кораблів і підводних човнів, продовжує вдосконалювати свої можливості інформаційної війни та інших нових методів ведення війни", - наголосив начальник британського Генштабу.

За його словами, Британія і її союзники повинні зрозуміти сенс модернізації російського флоту і пропорційно модернізувати власні Військово-морські сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-