Берлін збільшив інвестиційну підтримку західних Балкан

Берлін збільшив інвестиційну підтримку західних Балкан

Укрінформ
Німеччина збільшила підтримку Інвестиційної структури західних Балкан (WBIF) майже на 600 тис євро.

Про це в середу повідомили в МЗС ФРН, передає кореспондент Укрінформу.

«WBIF зарекомендувала себе як ефективний інструмент в рамках підтримки приєднання до ЄС держав західних Балкан. Тому Міністерство закордонних справ Німеччини вирішило збільшити підтримку WBIF в цьому році одноразово майже на 600 тис євро - до 1,6 млн. євро», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Німеччині сьогодні стартують переговори про створення уряду

Таким чином, федеральний уряд підтримує процес прилучення шести країн західних Балкан до Європейського Союзу і наголошує інтерес, який має Німеччина до поліпшення економічної динаміки цих держав.

"Наближення цих країн до цінностей ЄС також вносить значний внесок у їх подальший демократичний, правовий та економічний розвиток... Здійснення і успіх важливих реформ в країнах Західних Балкан відповідає німецьким інтересам", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Німеччина порахувала допомогу Україні: €800 мільйонів за три роки

Нагадаємо: інвестиційна структура для країн західних Балкан (Сербія, Чорногорія, Боснія та Герцеговина, Македонія, Косово і Албанія. - Ред.) була заснована за спільної ініціативи Європейської комісії, Банку розвитку Ради Європи, Європейського банку реконструкції і розвитку і Європейського інвестиційного банку в грудні 2009 року. Німеччина зробила раніше в неї внески у розмірі 11 млн. євро. Найбільшими кредиторами, крім ФРН, є Норвегія, Швеція і Австрія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-