Естонського бізнесмена засудили в РФ на 12 років за “шпигунство”

Естонського бізнесмена засудили в РФ на 12 років за “шпигунство”

Укрінформ
Мосміськсуд засудив до 12 років колонії суворого режиму естонського підприємця Райво Сусі за нібито шпигунство.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Визнати Сусі Райво винним в скоєнні злочину, передбаченого статтею 276 КК РФ (шпигунство), і призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років з відбуванням покарання в колонії суворого режиму", - йдеться у вироку, оголошеному в понеділок.

Справа Сусі має гриф "цілком таємно" - процес проходив у закритому режимі.

Читайте також: Батько ув’язненого ФСБ Гриба: Вони мабуть думали, що впіймали суперагента

Бізнесмена затримали в Москві 10 лютого 2016 року в транзитній зоні аеропорту "Шереметьєво" на шляху з Таллінна в одну з республік Центральної Азії. За словами адвоката фігуранта Олексія Толпегіна, його підзахисному було пред'явлено обвинувачення в шпигунстві у зв'язку з подіями, що відбувалися у 2004-2007 роках. Свою вину Сусі категорично заперечує і вважає, що став заручником у відносинах Росії та Естонії.

Згідно з бізнес-реєстром Естонії, Сусі є співвласником фірм Laki Autos і Musket, які займаються постачанням літаків, а також Aerohooldus OU, що ремонтує повітряні машини.

За даними ЗМІ, компанія Райво Сусі кілька років виконувала роль посередника при продажі на Захід вироблених в Росії навчальних реактивних літаків. Обвинувачення в шпигунстві підприємець заперечує.

У грудні минулого року Сусі висловив сумнів в тому, що влада Естонії і Росії стане домовлятися про його обмін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-