Подвійне громадянство мають десятки парламентаріїв Канади - ЗМІ

Подвійне громадянство мають десятки парламентаріїв Канади - ЗМІ

Укрінформ
Щонайменше 22 канадські депутати й сенатори мають громадянство іншої держави, окрім Канади.

Про це йдеться у статті канадського суспільного мовника CBC News.

Загалом, за межами Канади народилося 56 чинних законотворців, що робить число потенційних носіїв подвійного або навіть потрійного громадянства ще більшим. Таким чином, кількість народжених в інших країнах членів парламенту з обох палат становить близько 13% (44 члени нижньої палати і 12 – верхньої). 

Читайте також: Австралія знайшла спосіб виявити депутатів з подвійним громадянством

Хоча наявність кількох громадянств у Канаді дозволено для усіх, у тому числі депутатів та сенаторів, це питання періодично викликає дискусії у суспільстві. Тому деякі законодавці відмовилися від своїх інших громадянств, а деякі стверджують, що навіть не впевнені у його наявності.

Так, у березні цього року депутата від Нової демократичної партії Рендала Гаррісона не пустили на територію США за канадськими документами, оскільки при перетині кордону виявилося, що у нього є громадянство США.

Нагадаємо: у Австралії триває криза, пов’язана із тим, що конституція країни забороняє членам парламенту мати подвійне громадянство, однак одразу у кількох законодавців воно виявилося. Через це вони були вимушені йти у відставку, а прем'єр-міністр країни – постати перед загрозою дострокових виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-