США зробили заяву щодо прав людини

США зробили заяву щодо прав людини

Укрінформ
У 69-ту річницю ухвалення в ООН Загальної декларації прав людини Сполучені Штати закликали всі нації неухильно дотримуватися її як основи для свободи та справедливості у світі.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Рекса Тіллерсона, оприлюдненій у неділю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У Міжнародний день прав людини ми підтверджуємо свою прихильність нашим основним демократичним цінностям та захисту прав людини, свободи та гідності для всіх людей. Сполучені Штати закликають усі нації поважати свої зобов'язання, закріплені в Загальній декларації прав людини, дотримуватися їх однаково щодо всіх", - зауважується в документі.

Читайте також: Порошенко назвав права людини “найголовнішою національною цінністю”

При цьому наголошується, що світ стає більш безпечним, коли "кожна людина може повністю реалізувати свій потенціал і кожна нація є вільною від тиранії".

Як підкреслив у цьому зв'язку держсекретар США, Загальна декларація прав людини є "маяком надії" для тих, хто був втягнутий у внутрішні конфлікти, хто веде боротьбу проти репресивних урядів та експлуатації.

Загальна декларація прав людини ухвалена 10 грудня 1948 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Вона мала на меті визнання гідності людини, а також рівних і невід'ємних прав для всіх на основі свободи, справедливості й миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-