У Лівані під посольством США протестувальників розігнали водометами

У Лівані під посольством США протестувальників розігнали водометами

Укрінформ
У Лівані під посольством США спалахнули сутички через наміри президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю. Правоохоронці застосували проти демонстрантів  водомети і сльозогінний газ.

Про це повідомляє ВВС.

"Сили безпеки Лівану розпилили сльозогінний газ і застосували водомети проти демонстрантів, що протестували неподалік дипломатичного представництва США у Бейруті. Протестувальники, у свою чергу, кидали каміння і влаштовували підпали на вулиці, що прилягає до посольства", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, поліція змушена була також забарикадувати головну дорогу, що веде до дипломатичного комплексу.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, дехто із протестувальників спробував прорвати барикади, щоб дістатися до посольства. Демонстранти скандували слогани, в яких засуджували Трампа.

У всьому близькосхідному регіоні уже четвертий день тривають протести, після того як у середу президент США Дональд Трамп анонсував визнання Єрусалима столицею Ізраїлю і перенесення туди американського посольства.

Ліга арабських держав засудила рішення Вашингтона як таке, що "посилює напругу, розпалює гнів і погрожує занурити регіон у ще більше насилля й хаос". Резолюцію підтримали й низка союзників США - ОАЕ, Саудівська Аравія і Йорданія.

Читайте також: В Ізраїлі сподіваються на завершення протестів палестинців

Місто Єрусалим має виняткове значення як для Ізраїлю, так і для палестинців. Саме там розташовані місця, святі одразу для трьох монотеїстичних релігій - ісламу, християнства і юдаїзму.

Ізраїль анексував Східний Єрусалим під час Шестиденної війни 1967 року, проте досі міжнародна спільнота не визнавала його частиною Ізраїлю. Всі іноземні посольства в Ізраїлі розміщені у Тель-Авіві.

Палестинці хочуть, аби Східний Єрусалим став столицею їхньої майбутньої Палестинської держави, створення якої передбачається політикою "двох держав для двох народів".

Згідно з Ізраїльсько-палестинськими мирними угодами 1993 року остаточний статус Єрусалима ще належить визначити на фінальних етапах мирних переговорів.

Фото: EPA.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-