У Оттаві сотні палестинців протестували проти рішення Трампа щодо Єрусалима

У Оттаві сотні палестинців протестували проти рішення Трампа щодо Єрусалима

Укрінформ
Біля посольства США в Оттаві відбулася акція протесту проти визнання американським президентом Дональдом Трампом Єрусалима як столиці Ізраїлю.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, до акції долучилося кілька сотень осіб, серед яких були і американські громадяни.

Демонстранти тримали палестинські прапори, викрикували гасла проти Ізраїлю та на підтримку Палестини. Помітингувавши деякий час біля дипломатичної установи, вони пройшли колоною центральною вулицею Оттави.

Окрім Оттави, подібний протести біля Генерального консульства США відбувся також у Торонто.

Читайте також: У Римі сотні палестинців протестують проти рішення Трампа щодо Єрусалима

Як повідомлялося, 6 грудня президент США Трамп офіційно заявив про визнання Єрусалима столицею Держави Ізраїль. Його рішення викликало обурення сотень тисяч мусульман по всьому світу.

8 грудня Рада безпеки ООН провела екстрене засідання, присвячене цьому питанню: всі 14 держав-членів дистанціювалися від одностороннього рішення Трампа і піддали його критиці.

Читайте також: Сутички через статус Єрусалима: вже понад 700 постраждалих

На тлі ситуації в Єрусалимі, що склалася, на Західному березі річки Йордан і в секторі Газа третій день відбуваються зіткнення демонстрантів з ізраїльськими військовими, більш як 700 осіб постраждали і двоє загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-