Міграційні органи РФ вимагають, щоб 18 скандинавських студентів залишили країну

Міграційні органи РФ вимагають, щоб 18 скандинавських студентів залишили країну

Укрінформ
У Петербурзі Федеральна міграційна служба РФ вимагає від майже двох десятків студентів із Швеції і Норвегії до 12 грудня залишити Росію.

Про це повідомляє видання Фонтанка.

«Майже два десятки студентів по обміну (далі уточнюється, що 18. - Ред.) мають до вівторка, 12 грудня, повернутися на батьківщину в Скандинавію. Рішення прийнято за результатами візиту міграційної служби Петербурга до Норвезького університетського центру в Калузькому провулку», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Грібаускайте: Ми будемо захищати права українських працівників в Литві

У п'ятницю, 8 грудня поліція РФ провела рейд в Норвезькому університетському центрі в Петербурзі і виявила, як стверджується, порушення в документах норвезьких і шведських студентів. Нібито, у студентів, які приїхали до Росії вчитися по обміну, неправильно оформлені запрошення. Тепер вони повинні в триденний термін виїхати з країни і заново оформити візи.

За словами генконсула Норвегії в Петербурзі, з початку тижня в Норвезькому центрі в Петербурзі проходить прокурорська перевірка. З чим вона пов'язана, в консульстві не знають.

Норвезький університетський центр – представництво кількох норвезьких вузів Росії - працює з Петербурзі вже більше 20 років. Раніше у нього таких гострих проблем не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-