Ходорковський назвав майбутні вибори президента РФ

Ходорковський назвав майбутні вибори президента РФ "путінським договорняком"

Укрінформ
Засновник руху "Відкрита Росія" і екс-глава ЮКОСу Михайло Ходорковський назвав вибори президента Росії, що відбудуться у березні 2018 року, "псевдовиборами" і "путінським договорняком".

Про це він заявив у відеозверненні до учасників конференції руху "Відкрита Росія", яка відбулася у Москві. Виступ розміщений на сайті Ходорковський.ру

"У Олексія (Навального - Ред.) і Ксенії (Собчак - Ред.) різні методи, різне уявлення про головні завдання, але вони знають, що позбавлені шансів на перемогу у "путінському договорняку". А домовленість за жодних умов не стане виборами, сподіваюся всі тут це розуміють", - сказав Ходорковський.

Він зазначив, що його оцінка виборів не зміниться навіть у тому випадку, якщо будуть зареєстровані кандидатури Олексія Навального і Ксенії Собчак. 

Засновник "Відкритої Росії" назвав їх "союзниками", проте прямо не закликав делегатів конференції підтримати когось з них. "Неможливо не визнаючи вибори виборами серйозно говорити про підтримку кандидата на цих псевдовиборах", - зазначив Ходорковський. 

Водночас він визнав, що у зв'язку з проведенням виборів "у Росії з'явилося вікно політичних можливостей", яким можна скористатися для донесення своїй позиції до громадян країни.

Читайте також: Ходорковський відмовився фінансувати кампанію Собчак

На конференції "Відкритої Росії" встигли проголосувати про те, якою має бути передвиборна стратегія руху. Потім у роботу конференції втрутилася поліція - нібито щоб провести перевірку, чи не пов'язані збори з діяльністю "небажаної організації". Активістів поодинці викликали на "опитування", а потім перешкоджали їм повернутися в будівлю.

"Небажаною організацією" в Росії визнана лондонська організація "Відкрита Росія", а не однойменний громадсько-політичний рух, що діє в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-