Виклик протекціонізму Трампа: ЄС і Японія домовилися про вільну торгівлю

Виклик протекціонізму Трампа: ЄС і Японія домовилися про вільну торгівлю

Укрінформ
Євросоюз і Японія оголосили про завершення узгодження масштабної угоди про вільну торгівлю.

Про це повідомляє DW.

"Ця угода посилає чіткий сигнал всьому світу про те, що ЄС і Японія мають намір і надалі будувати економіку, що грунтується на вільних, відкритих і справедливих ринках з чіткими та прозорими правилами, цілковито поважаючи і просуваючи наші цінності і б'ючись зі спокусою протекціонізму", - йдеться в спільній заяві голови Єврокомісії Жан-Клода Юнкера і прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе.

Як відзначається, ЄС і Японія своєю домовленістю кинули виклик тій політиці протекціонізму, що проводиться президентом США Дональдом Трампом.

Угода, на узгодження якої знадобилося чотири роки, підлягає ратифікації обома сторонами. В разі позитивного результату з'явиться нова зона вільної торгівлі з чисельністю населення 600 млн осіб й економікою, на частку якої припадає 30% світового ВВП.

Раніше Абе і Юнкер зауважували, що угода про вільну торгівлю має стратегічне значення, що перевершує її економічну цінність.

Читайте також: Вільна торгівля: Україна та Ізраїль можуть дописати угоду до кінця року

Для Японії Євросоюз є третім за значенням торговим партнером, а Японія для Євросоюзу - шостим за значенням. Угода про вільну торгівлю відкриє європейський ринок для японської автопромисловості. Натомість Японія відмінить торгові бар'єри для сільськогосподарської продукції з ЄС, що передвіщає величезну вигоду європейським фермерам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-