Екс-президенту Аргентини висунули нове обвинувачення - тепер у держзраді

Екс-президенту Аргентини висунули нове обвинувачення - тепер у держзраді

Укрінформ
Колишньому президентові Аргентини Крістіні Фернандес де Кіршнер висунуто обвинувачення у державній зраді у зв'язку зі спробою приховати ймовірну роль Ірану в організації вибуху в єврейському центрі в Буенос-Айресі в 1994 році.

Про це повідомляє Радіо Свобода

"Суддя Клаудіо Бонадіо 7 грудня в обвинувальному акті на 491 сторінку закликав Сенат Аргентини позбавити Кіршнер імунітету від арешту, який вона отримала після обрання сенатором восени", - йдеться у повідомленні.

Крім того, суд запропонував арештувати активи колишнього президента на суму близько 3 мільйонів доларів.

Читайте також: Суд дозволив арешт екс-президента Аргентини

Зазначається, що тепер Сенат має упродовж 60 днів ухвалити рішення за запитом суду.

Як відомо, 18 липня 1994 року перед семиповерховою будівлею єврейської громади Буенос-Айреса вибухнув автомобіль, внаслідок чого загинуло 85 осіб. 

За даними слідства, будучи президентом, Кіршнер вступила в змову з представниками Ірану, приховавши дані про причетність Тегерана до теракту. За мовчання Кіршнер Іран нібито мав розплатитися з Аргентиною вигідною операцією, поставляючи нафту в обмін на зерно.

Цю справу розслідував прокурор Альберто Нісман, який помер за загадкових обставин в січні 2015 року. Тіло прокурора із вогнепальним пораненням у голову виявлено в його будинку через кілька днів після того, як Нісман звинуватив Кіршнер у спробі зірвати розслідування, і за кілька годин до того, як він мав публічно надати докази таємної змови Кіршнер з Іраном. Спочатку смерть Нісмана класифікували як самогубство, але у вересні група патологоанатомів дійшла висновку, що він був убитий.

Кіршнер була президентом Аргентини з 2007 до 2015 року. Вже цими вихідними вона має розпочати виконання обов'язків сенатора. Їй також висунуті звинувачення у низці справ про корупцію. 

На нещодавньому мітингу в Буенос-Айресі Кіршнер оголосила себе жертвою політичних переслідувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-